Tapas: Stekt chorizo og hvitløk

Det er vel ingen hemmelighet at jeg er godt over gjennomsnittet glad i både chorizo og tapas. Og denne retten forklarer hvorfor. Dette er rett og slett bare chorizo og hvitløk som er stekt sammen på lav varme. Når hvitløken stekes slik får den en litt søtlig smak, samtidig som den tar til seg mye av smaken fra chorizoen. Jeg anbefaler å bruke en chorizo picante, en litt sterkere chorizo.

200 g chorizopølse, gjerne picante

1 hvitløk

Rens hvitløken og del hvert fedd i to. Skjær chorizopølsen i 1/2 cm tykke skiver. Stek chorizo og hvitløk i tørr panne på svak varme til hvitløken er mør. Server sammen med f.eks focaccia og aioli.

20130309-223741.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Mat som ikke følger low FODMAP-dietten. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s