Bruschetta con pesto, salame e formaggio

Tine skal kåre norges beste ostesmørbrød, og dette er mitt andre bidrag. Dette er en italienskinspirert variant med mye smak og fett, perfekt dagen derpå eller om man bare er litt fysen. Den salte pestoen, den sterke pepperonipølsen, den smaksrike rødløken, den fyldige ridderosten og den skarpe pecorinoen gir en skikkelig smakseksplosjon sammen med den hvitløkssmakende bruschettaen.

2 tykke skiver surdeigsbrød

20 dråper olivenolje

1 fedd hvitløk

2 ss god pesto

ca. 16 skiver pepperonipølse

1/2 rødløk

4 tykke skiver ridderost

4 skiver pecorino

Drypp 5 dråper olivenolje på hver side av brødskivene. Stek dem i en grillpanne på begge sider til de er lysebrune. Gni med et delt hvitløksfedd. Fordel pesto på bruschettaene. Dekk skivene men pepperoni. Skjær rødløken i ringer og legg disse fint oppå pølseskivene. Skjær ridderosten og pecorinoen i tykke skiver med kniv. Plasser osten på toppen og stek på 225 grader i ca 10 min eller til osten er smeltet. Server med en tomatsalsa eller friske tomater.

20130218-183808.jpg

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med . Bokmerk permalenken.

1 svar til Bruschetta con pesto, salame e formaggio

  1. Tilbaketråkk: Ostesmørbrød på årets første dag?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s