Rudolph Melt

Tine skal kåre norges beste ostesmørbrød, og mitt første bidrag består av grov sennep, speket reinsdyrspølse, rødløk og ridderost. Jeg synes den litt søte smaken av sennepen, den sterke rødløken og den fyldige ridderosten passer godt sammen med den salte viltsmaken av reinsdyrspølsen. Jeg liker å bruke surdeigsbrød til ostesmørbrød, den litt kompakte konsistensen gjør at det blir et lite måltid og skivene blir gode og sprø.

2 tykke skiver surdeigsbrød

2 ss idun grov sennep

60 g speket reinsdyrspølse

1/2 rødløk

6 tykke skiver ridderost

Fordel sennep på brødskivene. Finhakk reinsdyrspølsen og strø over sennepen. Skjær rødløken i ringer og legg disse fint oppå pølsebitene. Skjær ridderosten i tykke skiver med kniv. Plasser osten på toppen og stek på 225 grader i 10-15 min. Serveres med en frisk salat.

20130218-113040.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med . Bokmerk permalenken.

1 svar til Rudolph Melt

  1. Tilbaketråkk: Highlights fra ostesmørbrødutfordringen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s