Nøttescones

Scones er veldig raskt og enkelt å lage, det tar under en halv time fra man bestemmer seg for å bake til det står rykende ferske scones på bordet. Jeg har hatt valnøtter og hasselnøtter i disse, smaken og konsistensen av nøttene passer perfekt til scones, og jeg serverte dem med ost og syltetøy. Deilig!

Til 10 stk

350 g hvetemel

3 ts bakepulver

2 ts sukker

1/2 ts salt

50 g valnøtter

50 g hasselnøtter

100 g smør

1 egg

1,5 dl melk

Bland sammen det tørre og grovhakkede nøtter og smuldre inn smøret. Visp egg og melk lett sammen og bland lett inn i deigen. Ha deigen over på et melet bakebord og trykk den ut til den er ca 2 cm tykk. Stikk ut rundinger med et melkeglass og sett på et stekebrett kledd med bakepapir.

Stekes på 225 ºC i 12-15 min. Scones bør serveres nystekte, f.eks. med ost eller syltetøy.

20130212-182919.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s