Fleskepannekaker

Min eldste sønn har i lange tider spurt etter sånne pannekaker med bacon inni. Med trykk på inni. For vi pleier gjerne å ha skiver med bacon ved siden av, slik at alle kan velge selv hvor mye bacon de vil ha. Så i dag prøvde vi denne versjonen med stekt smårettbacon, til stor jubel blandt barna. Personlig liker jeg å kunne velge bort litt bacon, men det smakte jammen godt 🙂

Til 8 stk

200 g smårettbacon

100 g siktet speltmel

100 g sammalt spelt

0,5 ts salt

1 ss sukker

4 lettpiskede egg

4 dl (laktosefri) melk

(Melkefritt) smør til steking

Bland sammen det tørre, spe med egg og melk. La røren svelle i minst 15 min. Stek baconet i tørr stekepanne. Bland baconet inn i røren. Smelt litt smør (1/2-1ts) i stekepannen på medium varme. Ha i en liten øse røre. Når røren har stivnet, snur du pannekaken og steker den et minutt eller to på andre siden.

20130204-153434.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Low FODMAP, Med spelt, Vafler og pannekaker og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s