Grove muffins med serranoskinke, pepperoni og cheddar

Disse salte muffinsene er en super lunch eller kveldsmat, de er raskt å lage, er relativt sunne og de smaker veldig godt. Serranoskinken tilfører mye saltsmak og passer godt sammen med den sterke pepperonipølsen og den skarpe cheddarosten. Og selvfølgelig topper jeg det hele med rikelig med hvitløk. Deilig!

Til 12 store muffins

200 g sammalt hvete, fin

100 g hvetemel

1 ss bakepulver

1 ss sukker

1 ss tørket basilikum

150 g revet cheddar

50 g finhakket serranoskinke

50 g finhakket pepperonipølse

2 egg

5 ss olje

2 dl melk

2 ts knust hvitløk

Bland sammen det tørre. Ha i ost og spekemat. Visp sammen eggene og ha i olje melk og knust hvitløk. Vend det våte inn i det tørre og fordel røren i 12 store muffinsformer. Stekes på 200 grader i 15- 20 minutter. La dem avkjøle seg litt før servering.

20130201-193103.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Grove muffins med serranoskinke, pepperoni og cheddar

  1. Tilbaketråkk: Grove muffins med serranoskinke, pepperoni og cheddar | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s