Havrebrød

Å bake brød selv er billigere og mye sunnere enn å kjøpe brød på butikken. Man kan lage det så grovt man ønsker og det er fritt for tilsetningsstoffer. Også er det jo kjempegodt! Dette brødet inneholder mye havre og sammalt hvete, det er passe grovt og veldig saftig. Det må eltes godt, så det er en stor fordel med kjøkkenmaskin.

Til 2 brød

400 g lettkokte havregryn

4 dl vann

400 g siktet hvetemel

400 g sammalt hvete, fin

2 ts sukker

2 ts salt

1 pk gjær

5 dl melk

5 ss olje

Bland sammen havregryn og vann og la dette stå i 30 min før du blander i det tørre. Varm melken til 37 grader. Rør gjæren ut i melken. Bland melken og oljen inn i melblandingen. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Dekk til bakebollen og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time. Ta deigen ut på melet bakebord og elt den lett sammen. Form to brød og ha dem i smurte brødformer eller rett på bakepapir. Dekk brødene med et klede og la dem etterheve i 30 min.
Stek brødene midt i ovnen ved 225 grader i 30-40 minutter. Avkjøles på rist.

20130116-204235.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Havrebrød

  1. Tilbaketråkk: Havrebrød | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s