Salmalaks med basilikum

I en travel hverdag blir det gjerne lettvinte løsninger, men selv om matlagingen skal gå raskt er det ingen grunn til å spise usunt. Laks steker du kjapt på stekepannen, og spaghetti og brokkoli skal ikke koke særlig lenge. Og har du en god blender lager du urteoljen i en fei!

Til 4 pers

600 g laks

Smør til steking

1 potte basilikum

5 blader vårløk

1 ss havsalt

1 dl olje

240 g (glutenfri) spaghetti

1 brokkoli

1 pk cherrytomater

Ha basilikum, vårløk, havsalt og olje i en blender og kjør til det er finmalt. Del laksen i 4 og gni den inn med litt salt. Dekk laksen med halvparten av urteoljen og stek den i smør. Når laksen er litt over havstekt fra den ene siden, snur du dem og steker et par minutter på andre siden. Kok spaghettien etter anvisningen på pakken. Kutt opp brokkoli og ha den i pannen med spaghetti når det er 3 minutter igjen av koketiden. Når pastaen er al dente og brokkolien er mør heller du av vannet og blander inn resten av urteoljen og cherrytomatene.

20121206-183717.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Laks og ørret, Low FODMAP og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Salmalaks med basilikum

  1. Tilbaketråkk: Highlights fra SALMA Chef 2013

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s