Hummer med rosépepper og salvie

I dag feirer vi 50000 besøkende på bloggen med en deilig hummermiddag. Hummeren marinerte jeg med salvie og rosépepper og grillet i ovnen.

Den beste måten å oppbevare hummer på er å fryse den levende. Dette er både den mest skånsomme metoden for hummeren og den metoden som gir det saftigste resultatet. Og hummer som har vært frosset egner seg best til gratinering fordi den ikke trenger å kokes først. Dette gjør at den blir veldig saftig og tar til seg mer smak fra marinaden.

Til 4 personer

4 hummere

2 ss rosépepper

1 potte salvie

4 vårløk (den grønne delen)

1 dl olje

1 ss maldon salt

Del hummerne på langs, skyll dem godt og fjern tarmen. Knus rosépepper og finhakk salvie og vårløk. Bland dette sammen med olje og salt. Fordel marinaden på hummerhalene og grill i ovnen på 225 grader i 20 minutter. Om du har ferdigkokt hummer, holder det med 5 minutter. Eller om du har levende hummer kan du koke dem et par minutter, så steke dem i 15 min.

Serveres med en frisk salat og godt brød.

20130102-181323.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Skalldyr og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Hummer med rosépepper og salvie

  1. Tilbaketråkk: Nyttårsmat highlights!

  2. Tilbaketråkk: Nyttårs ukemeny

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s