Suksessterte med sjokolade

Alt blir bedre med sjokolade. Det er jeg helt overbevist om. Denne varianten av den klassiske suksessterten har litt sjokolade i bunnen og et sjokoladetrekk på toppen. En fantastisk forbedring, spør du meg 🙂

Om du bruker laktosefri kremfløte og melkefritt smør og sjokolade, blir den både gluten- og laktosefri.

Nøttebunner

6 stk eggehviter

225 g melis

225 g hasselnøtter og/eller mandler

1 plate mørk kokesjokolade

Stivpisk eggehviter og grovmal nøttene og sjokoladen. Bland sammen nøtteblandingen med melis og vend forsiktig inn eggehviten. Kle bunnen i to små springformer med bakepapir og fordel røren likt i begge. Stekes på 175 grader i 20 min. Avkjøles.

Eggekrem

6 stk eggeplomme

1,5 dl kremfløte

180 g sukker

1,5 ts vaniljesukker

225 g smør

Ha eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en panne og varm det opp på middels varme til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner.

Sjokoladetrekk

1 plate mørk kokesjokolade

Smelt sjokoladen i vannbad.

Ha den ene nøttebunnen på et fat og smør på 2/3 av eggekremen. Legg den andre nøttebunnen over og smør den smeltede sjokoladen på toppen og på sidene. Pynt med resten av eggekremen og sett kaken i kjøleskapet før servering.

20121125-204827.jpg

20121125-204815.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Low FODMAP og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Suksessterte med sjokolade

  1. Tilbaketråkk: Suksessterte med sjokolade | Enkelt og greit

  2. Tilbaketråkk: Super Mario bursdag | Enkelt og greit

  3. Julie sier:

    Nå har jeg prøvd denne oppskriften tre ganger, og jeg eggekremen min stivner aldri mer enn at den blir kremete… Når den står på varmen og du skriver «til den stivner» hvor stiv da? Til den er pisket stiv, eller til du ser at den går fra å være rennende til den tykner? Takk for svar 🙂

    • Enkelt og greit sier:

      Til den tykner, den stivner først i kjøleskapet. Den skal kjennes ganske fast ut, som en seig vaniljekrem. Du vil se bunnen av pannen i sporet av vispen. Jeg vil anta at problemet er at kremen din ikke har tyknet nok. Jeg avkjøler den helt før jeg rører inn smør. Så setter jeg den i kjøleskapet og det er da den stivner. Smør kremen på avkjølt kake. Er kaken for varm vil smøret i kremen smelte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s