Daimkake i dur og moll

Forrige gang jeg lagde Dur Mou, en fransk sjokoladekake uten mel, tenkte jeg at denne kaken må jo også fungere med andre typer sjokolade enn mørk. Kaken består av ett lag med stekt sjokolademousse og ett lag med «rå» sjokolademousse, og mousse kan jo varieres i det uendelige. Nå har jeg prøvd med melkesjokolade med daim. Og det smakte himmelsk, hele kaken hadde en antydning til karamellsmak, med deilige, sprø biter av daim. Konsistensen på moussen ble bløtere enn planlagt, men det skyldes nok en overivrig fireåring som hadde det litt travelt med å blande inn de stivpiskede eggehvitene 🙂

200 g Melkesjokolade med daim

200 g smør

50 g sukker

1 vaniljestang

7 eggehviter

7 eggeplommer

Smelt sjokolade og smør i vannbad. Pisk eggeplommer, frøene fra vaniljestangen og halvparten av sukkeret til eggedosis. Pisk egghviter og resten av sukkeret stivt. Bland sjokolade forsiktig med eggeplommene. Vend forsiktig inn eggehvitene.

Ha halvparten av sjokolademoussen i en smurt liten springform og stek den på 175 grader i ca 30 min. Sett resten av sjokolademoussen i kjøleskapet. La kaken bli helt avkjølt før du har resten av sjokolademoussen på toppen. La kaken stå i kjøleskap til moussen har satt seg, minst to timer men gjerne over natten. Pynt kaken med f.eks. friske bær.

20121120-191606.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Daimkake i dur og moll

  1. Tilbaketråkk: Daimkake i dur og moll | Enkelt og greit

  2. Tilbaketråkk: Lesernes favoritter i Nespressoutfordringen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s