Katten Findus` Kjøttboller

Vi er veldig glad i bøkene om Gubben og katten, og da vi fant Gubben og kattens kokebok måtte jo denne prøves ut. Den første oppskriften i boken, og den eneste vi var helt enige om måtte være der, er oppskriften på kjøttboller. Katten Findus er veldig glad i kjøttboller, så forventningene til kjøttbollene var jammen store. Og heldigvis svarte de til forventningene, kjøttbollene ble luftige og gode. Som tilbehør hadde vi potetmos og kokt broccoli, kjempegodt!

Til 4 porsjoner

400 g kjøttdeig

2,5 dl (glutenfritt) griljermel

2 dl (laktosefri) melk

1 stor kokt potet

1 ts salt

1 krm malt pepper

0,5 krm malt muskat

1 ss finhakket løk (jeg brukte 1 vårløk i stedet)

1 egg

1 l buljong

Smør til steking

Bland griljermel og melk. Skrell poteten og mos den med en gaffel. Rør kjøttdeigen og krydderet godt sammen. Bland inn (vår)løk, potet og melkeblandingen. Rør inn egget. Lag små boller av kjøttfarsen. Kok opp buljongen. Stek kjøttbollene i smør, ikke for mange på en gang. Når de er stekt på alle sider legger du dem over i buljongen og lar dem trekke i 5 min. Server med kokte poteter eller potetmos.

20121101-170647.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjøtt, Low FODMAP, Storfe og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Katten Findus` Kjøttboller

  1. Katrine sier:

    Så gøy!! Liker litt slik «barnslig» matlaging. Skal prøve potet i kjøttbøllene neste gang!

  2. Tilbaketråkk: Gubben og kattens kokebok | Enkelt og greit

  3. Tilbaketråkk: Katten Findus` Kjøttboller | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s