Gubben Pettersens eplekake

Denne oppskriften har jeg hentet fra Gubben og kattens kokebok, en artig barnekokebok. Den var veldig lett å lage, og fireåringen min syntes det var veldig gøy. Han fikk smøre formen, dele eplene og helle over sukkerblandingen, vannet og smøret. Rett og slett en super kake å lage for barn. Kaken ble litt mer «kakete» enn en smuldrepai, den ble veldig god og passet utmerket med is. Jeg brukte norske filippaepler, som er veldig friske og lette og passer godt til bakverk.

6 middels store epler

2 dl griljermel

1 dl sukker

2 ts kanel

3 ss smør

1/2 dl vann

Skrell eplene og del dem i tynne skiver. Bland griljermel, sukker og kanel. Smør en liten ildfast form. Legg et lag med epler nederst i formen. Strø over 1/3 av sukkerblandingen. Fortsett med et lag med eple, så et lag sukkerblanding, så epler og på toppen sukkerblanding. Drypp vannet på toppen og legg smøret i små klatter på toppen. Kokeboken sier den skal stekes på 200 grader i 30 min, men min var ikke ferdig før etter 40 min. Neste gang prøver jeg på 225 grader. Avkjøles litt før den serveres med is, krem eller vaniljesaus.

20121030-192111.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Gubben Pettersens eplekake

  1. Tilbaketråkk: Gubben Pettersens eplekake | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s