Bringebær- og sjokoladefylte pastahalvmåner med sjokoladesaus

En deilig, varm dessert til kalde høstdager. Fylt pasta er mye enklere å lage enn man skulle tro. Deigen er lett å lage og grei å arbeide med, og man kan variere fyllet i det uendelige. I dag har jeg valgt bringebær og mørk sjokolade, den tunge og kraftige sjokoladesmaken passer godt sammen med den søte og friske bringebærsmaken.

Til 4 porsjoner, 12 pastahalvmåner

100 g hvetemel

1 egg

1 ts olje

1 klype salt

1 klype sukker

Bringebærsyltetøy

En god håndfull mørke sjokoladepletter

Ha mel, salt og sukker i en bolle. Bland inn et lettpisket egg og oljen. Kna godt til du har en glatt deig. La den stå en times tid. Kjevle den så tynn som mulig. Stikk ut rundinger med et glass eller en utstikker. Ha en liten teskje bringebærsyltetøy og tre sjokoladepletter på hver runding og brett dem på midten. Trykk lett med en gaffel langs skjøten så de holder seg tette. Kok opp vann og la resten av sjokoladeplettene smelte i skål over pannen. Ha i pastaen når det fosskoker og la dem koke i 4-5 min. Ha pastaen i serveringsskåler og ha sausen av de smeltede sjokoladeplettene på toppen.

20121028-171057.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Bringebær- og sjokoladefylte pastahalvmåner med sjokoladesaus

  1. Nyte sier:

    Det var virkelig en ny og go idé 🙂 Gleder meg til å teste ut dessert pasta 😉

  2. Tilbaketråkk: Bringebær- og sjokoladefylte pastahalvmåner med sjokoladesaus | Enkelt og greit

  3. Maria U sier:

    Så spennende! Dette må jeg ta meg tid til å prøve en gang tror jeg 🙂

  4. Tilbaketråkk: Bringebær- og sjokoladefylte pastahalvmåner med sjokoladesaus | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s