Gratinert hummer

Endelig er det hummersesong! Den beste måten å oppbevare hummer på er å fryse den levende. Dette er både den mest skånsomme metoden for hummeren og den metoden som gir den saftigste hummeren. Og hummer som har vært frosset egner seg best til gratinering fordi den ikke trenger å kokes først. Dette gjør at den blir veldig saftig og tar til seg mer smak fra marinaden. Marinaden jeg har brukt i dag er basert på timian som har en mild og fin smak som passer veldig bra til hummersmaken.

1 hummer
1/2 potte timian
1 vårløk (den grønne delen)
2 ss olje
1 ts maldon salt

Ha timian, vårløk, olje og salt i en blender og kjør til du har en jevn masse. Del hummerne på langs, skyll dem godt og fjern tarmen.

20121013-213411.jpg

Fordel marinaden på hummerhalene og stek i ovnen på 225 grader i 20 minutter. Om du har ferdigkokt hummer, holder det med 5 minutter. Eller om du har levende hummer kan du koke dem et par minutter, så steke dem i 15 min.

20121013-213523.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Skalldyr og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Gratinert hummer

  1. randi sier:

    Berre ein ting å sei; Himmelsk godt 🙂

  2. Tilbaketråkk: Gratinert hummer | Enkelt og greit

  3. Anita sier:

    Har laget denne flere ganger, og den er fantastisk(:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s