Kjøttboller i kremet tomatsaus

En deilig variasjon fra den klassiske spaghetti med kjøttsaus. Og nesten like lett å lage. Litt mer oppvask blir det jo, men til gjengjeld kan du steke kjøttbollene kvelden før slik at middagen går raskere.

Kjøttboller

400 g karbonadedeig

4 blader vårløk (den grønne delen)

1 egg

1 ts worstershiresaus

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

Finhakk vårløk og bland sammen med egg og karbonadedeig. Ha i resten og rør godt. Fukt hendene og en teskje i kaldt vann slik at kjøttfarsen ikke kleber seg. Ta en teskje med kjøttfarse og form den til en liten ball med hendene. Stekes i smør i stekepanne.

Tomatsaus

1 ts olje

4 blader vårløk (den grønne delen)

1 gulrot

1 boks hermetiske tomater

1/2 ts pepper

1 ts tørket basilikum

1 dl (laktosefri) matfløte

Finhakk vårløk og rasp gulroten. Fres vårløk og gulrot i oljen et par minutter, til vårløken har blitt mør. Ha i tomatene og krydderet. La det koke i ti minutter. Så har du fløten og kjøttbollene i sausen og lar det koke et par minutter til.

Serveres med din favorittpasta, godt brød og gjerne en frisk salat.

20121012-183120.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjøtt, Low FODMAP, Storfe og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Kjøttboller i kremet tomatsaus

  1. Tilbaketråkk: Kjøttboller i kremet tomatsaus | Enkelt og greit

  2. Tilbaketråkk: Ukemeny fra Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s