Søte havrekjeks

Disse havrekjeksene er lettlagde og kjempegode. De inneholder nok litt for mye sukker og hvetemel til å kunne kalles sunne, men de er nok sunnere enn de fleste du finner i butikken. Om du er ute etter en sunnere havrekjeksoppskrift finner du det her, men jeg synes disse er saftigere og bedre. De kan spises som de er eller serveres med ost eller syltetøy.

Ca 35 stk

2,5 dl havregryn

2,5 dl hvetemel

0,5 ts salt

1 ts bakepulver

3 ss sukker

1 dl smør

1 dl melk

Rør sammen alt det tørre og spe med melk og smeltet smør. La deigen stå i 20 min, så havregrynene får satt seg litt. Kjevle deigen tynn, bruk litt hvelemel for at den ikke skal klistre seg til kjevlen. Bruk et glass eller pepperkakeformer til å stikke ut kjeksene. Stekes på 200 grader i ca 10 min til de er gylne.

20121004-142144.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjeks og småkaker, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Søte havrekjeks

  1. Nyte sier:

    Fristende 🙂 ..og helt sikkert bedre enn de kjøpte 😉

  2. Hmmm… Dette ser ut som noen hyggelige kjeks å bake i helgen! 😀

  3. Tilbaketråkk: Søte havrekjeks | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s