Potetgrateng med broccoli og kjøttboller

En deilig alt-i-ett-grateng passer godt inn i en aktiv hverdag. Lag gratengen klar kvelden før den skal spises, sett den i kjøleskapet over natten, så er det bare å putte den i ovnen når du kommer hjem fra jobb.

Til 4 personer

8 kokefaste poteter

1 broccoli

500 g kjøttboller

3 ss smør

3 ss finax glutenfritt mel

3 dl kokevann fra potet og broccoli

3 dl (laktosefri) melk

1 ts salt

1 ts sellerisalt

1 ts malt muskatt

1 ts malt hvit pepper

1 buljongterning

2 egg

100-150 g ridderost

Skrell potetene og del dem i biter, ca.1 x 1 cm. Rens broccolien og del den i tilsvarende biter. Kok potetene i ca. 10 min. Ha i broccolibitene når det er 3 min. igjen. Hell av vannet, ta vare på 3 dl til sausen. Smelt smøret i en kasserolle. Ta kasserollen av platen og rør inn melet. Spe med kokevannet fra grønnsakene. Rør inn melken. Kok opp under omrøring og ha i krydderet. La den koke noen minutter og la den avkjøle seg før du rører inn eggene. Bland poteter, broccoli og kjøttboller i en stor ildfast form og hell sausen over. Bland litt, slik at alt blir dekket av saus. Nå kan du dekke til formen og sette den i kjøleskapet til neste dag, eller du kan ta på osten og sette den rett i ovnen. Stekes på 225 grader i ca 30 min. Serveres med godt brød, kanskje en gluten- og laktosefri focaccia og en frisk salat.

20121001-212443.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjøtt, Low FODMAP, Storfe og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Potetgrateng med broccoli og kjøttboller

  1. Tilbaketråkk: Potetgrateng med broccoli og kjøttboller | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s