Verdens beste pappa – kokebok for småbarnsfedre.

Jeg kjøpte denne boken til min mann i farsdagsgave. Jubelen sto vel ikke akkurat i taket, men han bladde nå høflig gjennom den. Det er nok bare til å innse, det er JEG som er opptatt av slikt hjemme hos oss. Så nå har jeg satt meg ned og lest gjennom den selv.

Boken er artig og lettlest og setter fingeren på hvordan drømmemiddagen ville vært i motsetning til hvordan den virkelige middagen utspiller seg i barnefamilier.

Boken inneholder mange gode oppskrifter som jeg er sikker på at mine barn vil elske. Jeg gleder meg til å prøve maissuppe med popkorn, knallgule fiskefingre og marengssjokobløtekake. Men endel av oppskriftene er nok ganske utfordrende å gjennomføre med små barn hengende i buksebena. Jeg må jo le litt når jeg leser i oppskriften valnøttpasta: server umiddelbart. Er det noe som er dømt til fiasko hjemme hos oss, er det nettopp mat som må serveres umiddelbart.

De fleste småbarnsforeldre vil nok kjenne seg godt igjen i de mange morsomme anekdotene i boken, og her er også mange gode tips å hente. Oppskriftene er godt forklart og her er oppskrifter både til hverdags og fest. Han lærer oss å lage elementære sauser og supper, en enkel en-to-tre-formel for pannekaker med tilhørende pannekakekastingstips og å spise oss gjennom fiskedisken. Han forteller oss også om kveldsmatsyndrom, ingrediensapartheid og andre spiseforstyrrelser du ikke hadde hørt om før du fikk barn.

Alt i alt er dette en artig liten kokebok, såpass kort og lettlest at til og med småbarnsforeldre har nok energi til å komme seg gjennom den.

 

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kokebokanmeldelser. Bokmerk permalenken.

1 svar til Verdens beste pappa – kokebok for småbarnsfedre.

  1. Tilbaketråkk: Tagliatelle med laks og soltørket tomat | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s