Rundstykker med rug og havsalt

Det grove havsaltet i disse rundstykkene føles som en liten eksplosjon av salt i munnen. Passer veldig godt både som kuvertbrød og påsmurt. Og overraskende nok også med prim eller brunost.

Til 24 rundstykker

400 g hvetemel

400 g sammalt hvete, fin

250 g sammalt rug, grov

50 g linfrø

20 g grovt havsalt

50 g gjær

7 dl lunkent vann

Egg til pensling

Sesamfrø

Bland sammen det tørre og spe med vannet. Elt deigen godt og la den heve i 1 time. Trill runde boller og legg dem på bakepapir. La dem etterheve til dobbel størrelse, ca.30 min. Pensle dem med egg og strø litt sesamfrø på toppen. Stekes på 220 grader i ca. 15 min.

20120911-231252.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten. Bokmerk permalenken.

1 svar til Rundstykker med rug og havsalt

  1. Tilbaketråkk: Rundstykker med rug og havsalt | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s