Horn med røkt skinke og pesto

Nå som høsten høsten er over oss for fullt er det ekstra kos å bake. Det er så deilig å sitte under et pledd mens regnet trommer mot vinduet og kjenne duften av varm gjærbakst fylle huset. Og fylte horn er også supert å ha til matpakker. Lag en ekstra stor porsjon og frys ned så kan du ta opp en om morgenen og den vil være perfekt tint til lunsj.

Til 16 store horn

800 g siktet speltmel

200 g sammalt spelt

50 g linfrø

20 g havsalt

50 g gjær

6,5 dl lunkent vann

ca 4 ss pesto

8 skiver med god, røkt skinke

16 skiver smaksrik ost

Egg til pensling

Linfrø til å strø på toppen

Bland sammen det tørre og spe med vannet. Elt deigen godt og la den heve i 1 time. Del deigen i to og kjevle hver del til en sirkel med en tykkelse på ca 0,5 cm. Smør hver deig med pesto og skjær dem forsiktig med en kniv i 8 like «kakestykker». Legg 1/2 skinkebit og en osteskive langs den runde kanten på hver bit og rull mot den spisse enden. Legg hornene på bakepapir og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca.45 min. pensle dem med egg og strø litt linfrø på toppen. Stekes på 220 grader i ca. 15 min.

20120909-231159.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Low FODMAP, Med spelt, Småretter og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Horn med røkt skinke og pesto

  1. Tilbaketråkk: Horn med røkt skinke og pesto | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s