Gulrotsuppe

Noen dager er en suppe akkurat det man trenger. Denne er kjapp og enkel å lage, inneholder mange vitaminer og mineraler og smaker veldig godt. Chorizopølsen gir den en ekstra liten snert og passer veldig godt sammen med den litt søtlige gulrotsmaken. 

Om chorizoen blir for sterk kan du bytte den ut med bacon. 

Til 1 person

2 gulrøtter

2 vårløk (den grønne delen)

1 ss (melkefritt) smør

4 dl vann

1 ts buljong eller 1 ss kraft

50 g chorizo fra hel pølse

1 ts (laktosefri) rømme

Skrell gulrøttene og kutt dem i ca. 1 cm store biter. Finhakk vårløken og fres den i smør i en panne til den blir mør, før smøret bli brunt. Ha i gulrøttene, vann og buljong. Kok opp og la det koke i 15-20 min, til gulrøttene er møre. Mens suppen koker deler du chorizoen i skiver og steker dem i tørr stekepanne. Mos suppen med stavmikser, ha i mer vann hvis du ønsker en tynnere suppe. Ha suppen i en skål, ha rømmen og pølsen på toppen og server!

20120909-192504.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Low FODMAP, Suppe og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Gulrotsuppe

  1. Tilbaketråkk: Gulrotsuppe med chorizo | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s