Grillet sjøørret med egg i hvit smørsaus

Denne sausen er «hytteversjonen» av beurre nantais, en voldsom forenkling både i ingredienser og fremgangsmåte. Men smaken blir likevel fortreffelig 🙂 Om du har litt kapers eller sitron kan du gjerne tilsette dette før du serverer sausen, men det er ikke nødvendig for et godt resultat.

Til 4 personer

600 g ørretfilet med skinn

Olje, salt og krydder

3 dl (laktosefri) kremfløte

200 g (melkefritt) smør

3 hardkokte egg

1 håndfull gressløk

Nykvernet salt og pepper

Poteter

Gulrøtter eller andre grønnsaker

Fyr opp i grillen, eller sett på grillfunksjonen på stekeovnen, og sett på vann til poteter og grønsaker. Pensle fisken med en smakfull grillmarinade, f.eks 1/3 salt, 1/3 diverse krydder og 1/3 olje. Om ørreten har skinn kan du hive den rett på grillen med skinnsiden ned, om den ikke har skinn kan du plassere den på litt aluminiumsfolie. Ha fløten i en kasserolle og la den koke ned til ca. halvparten, ca 5 min. Rør inn litt og litt av smøret. Grovhakk de hardkokte eggene og finkutt gressløken og rør dette inn i sausen. Smak til med salt og pepper og gjerne litt sitron om du har det 🙂

20120902-211519.jpg

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Laks og ørret, Low FODMAP og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Grillet sjøørret med egg i hvit smørsaus

  1. Tilbaketråkk: Grillet sjøørret med egg i hvit smørsaus | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s