Stekt lange med gulrotstuing

Lange er min favoritt av torskefamilien. Den er saftigere og ikke så grov i fisken som mange andre torskearter. Ihvertfall i den størrelsen som vi gjerne får, på rundt en meter i lengde. I dag har jeg stekt den med bacon og servert med ris og en deilig gulrotstuing.

Til 4 personer

600 g filet av lange, med skinn
1 pk bacon
4 store gulrøtter
3 vårløk (den grønne delen)
3 ss (melkefritt) smør
3 ss (glutenfritt) mel
3 dl (laktosefri) melk
2 dl vann
1 terning fiskebuljong eller annen kraft
1 ts sellerisalt
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Ris

Start med å finne frem og kutte opp alt som skal brukes, gulrotstuingen krever endel røring så det er ikke så mye tid til å kutte opp underveis. Del baconskivene i 4, fisken i passe porsjonsstykker, kutt gulrøttene i små terninger og vårløken i strimler.

Kok risen etter anvisningen på pakken. Stek bacon i en stekepanne. La smøret smelte i en kasserolle på medium varme. Ta kasserollen av varmen og rør inn melet. Rør inn melken litt etter litt. Ha i vann, buljong og krydder og kok opp under omrøring. Når det koker har du i gulrøtter og vårløk og lar dette koke under omrøring til gulrøttene er godt møre, ca. 15-20 min. Legg baconet på et fat og stek fisken med skinnet ned i baconfettet. Kvern over litt salt og pepper. La fisken steke til den er nesten gjennomstekt før du snur den, ca. 10-15 min avhengig av størrelsen på fisken. Snu fisken, dra av skinnet og la den steke et par minutter før du serverer den.

20120901-202104.jpg

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Torsk og sei og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Stekt lange med gulrotstuing

  1. Tilbaketråkk: Stekt lange med gulrotstuing | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s