Bringebær- og sjokoladeis

Endelig har bringebærene kommet også her i Bergen! Vi feirer med en deilig fløteis! Og hva passer vel bedre med bringebær enn mørk sjokolade? Jeg har brukt laktosefri fløte og 70% sjokolade for at isen skal være laktosefri, men du kan selvfølgelig bruke vanlig kremfløte og den sjokoladen du liker best.

3 dl fløte

4 eggplommer

2 ts vaniljesukker

2 ss melis

1 kurv bringebær

1 plate mørk sjokolade

Pisk fløten til krem. Pisk egg, vaniljesukker og melis til eggedosis. Mos bringebærene om ønskelig. Bland sammen og tilsett grovhakket sjokolade. Hell isen i en form, og frys den i minst 3 timer. Rør i den ca. hver halve time.

20120815-202147.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Dessert, Low FODMAP og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Bringebær- og sjokoladeis

  1. Tilbaketråkk: Bringebær- og sjokoladeis | Enkelt og greit

  2. Tilbaketråkk: Glutenfri smuldrepai med bringebær | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s