Tapas: Urtestekt chorizo

Både jeg og min bedre halvdel er godt over gjennomsnittet glad i chorizo. Og konseptet med tapas er også noe som passer oss ypperlig; ingenting er vel bedre enn å småspise seg gjennom mengder med knallgode småretter. Dette er en enkel måte å tilberede chorizo på til tapasbordet. Alt du trenger er chorizo, friske urter og hvitløk, det tar max 10 min å lage og det trenger lite oppmerksomhet så du kan fint lage andre tapasretter samtidig.

500 g hel chorizopølse

2 fedd hvitløk

1 neve friske urter, f.eks timian, basilikum og persille

Del chorizopølsene i 1/2 cm tykke skiver. Stek dem i tørr panne på middels varme til de er sprø, ca 5 minutter. La chorizoskivene få renne av seg på litt kjøkkenrull og skyll fettet ut av pannen. Finhakk hvitløk og urter og ha dette sammen med chorizoskivene oppi pannen på middels varme. Rør et par minutter til urtene har festet seg til pølsebitene og server!

20120828-201217.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Tapas: Urtestekt chorizo

  1. Tilbaketråkk: Tapas: Urtestekt chorizo | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s