Bacondadler

Bacondadler er så lett å lage at man nesten ikke kan dette en oppskrift. Som med så mange andre retter ligger hemmeligheten i gode råvarer. Du trenger gode dadler. Og godt bacon. Godt bacon er relativt lett å få tak i, enhver større matbutikk har flere typer å velge blandt. Valget bør falle på bacon uten svor, med mye kjøtt, ikke for brede (ca 3 cm) og ikke for tynne (1-1,5 mm) skiver. Når det kommer til dadler er jo ikke utvalget så godt, men jeg er som regel mest fornøyd med dadler i løsvekt. Pakkede dadler blir ofte litt for klissete.

Til 24 stk

6 dadler
8 skiver bacon

Del dadlene i fire, på langs, og fjern steinene. Del baconskivene i tre og rull en baconbit rundt hver daddelbit. Stekes i varm og tørr stekepanne. Rull dem litt fram og tilbake i stekepannen så de blir stekt på alle sider. Stekes til baconet har fått godt med farge, ca 5 min på mellom til høy temperatur. Om du lager flere tapasretter kan du holde dem varme i en ildfast form i ovnen.

20120825-182505.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Bacondadler

  1. randi sier:

    De var fantastisk gode Lene 🙂

  2. Tilbaketråkk: Bacondadler | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s