Focaccia med grønne oliven

Kommer du over noen skikkelig gode oliven er det verdt å ofre noen til denne kjempegode focacciaen. Jeg foretrekker grønne med stein, men du kan selvfølgelig bruke svarte eller grønne med fyll. Bare styr unna de svarte, stenfrie du får tak i hos alle billigmerkene. Jeg skylder på disse for at så mange tror de ikke liker oliven! Denne oppskriften passer til en stor ildfast form eller en liten langpanne, men den kan enkelt dobles til en stor langpanne.

600 g hvetemel

1 ts salt

50 g gjær

4 dl lunkent vann

2 ss honning

3 ss olje

Gode grønne oliven

Olje, timian og havsalt

Bland sammen det tørre. Rør inn vann, olje og honning. Deigen skal være klissete. La deigen heve 1 time. Ha deigen over i en ildfast form og trykk luften ut av den. Stikk fingrene godt nedi deigen så du får en humpete overflate. Hell godt med olje over, dryss over havsalt. Fjern steinen fra olivenene og stikk dem nedi deigen. Riv opp timian og dryss over. La den etterheve 1 time. Stekes på 200 grader i 20 min eller til den er gyllen.

20120825-181549.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med . Bokmerk permalenken.

4 svar til Focaccia med grønne oliven

  1. Nyte sier:

    Nei, nå må jeg lage foccasia, ser kjempegod ut 😉

  2. Tilbaketråkk: Focaccia med grønne oliven | Enkelt og greit

  3. Tilbaketråkk: Enkel aioli | Enkelt og greit

  4. Tilbaketråkk: Tapas: Stekt chorizo og hvitløk | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s