Bergenske løsebrød

Løsebrød har fått navnet sitt fordi deigen er løs, veldig løs. Omtrent som en litt tynn grøt. Og da sier det seg vel selv at det blir litt kliss. Men det er verdt det, resultatet blir veldig bra, løsebrødene blir saftige og akkurat passe seige.

Til 12 løsebrød

5 dl vann

50 g gjær

250 g siktet rugmel

125 g hvetemel

2 ts salt

ca. 250 g hvetemel til utbaking

Varm vannet til det er lunkent og rør ut gjæren. Bland i det tørre og rør godt. Deigen skal være veldig løs, som en grøt. Dryss over litt mel og la den heve i minst 1 time. Elt resten av melet inn i deigen, til den slipper fingrene. Del deigen i 12 biter. Rull hver bit til en bolle. Løsebrødfasongen får du ved å slå midt på bollen med kanten av hånden slik at bollen nesten deles i to.  Plasser brødene på bakepapir og la dem etterheve i 30 min. Stekes på 220 grader i 15-18 min.

20120819-102527.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Bergenske løsebrød

  1. Tilbaketråkk: Bergenske løsebrød | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s