Omelett med serranoskinke, manchego og pesto

Ikke en spansk omelett, men helt klart spanskinspiret. Manchego er en spansk ost laget av sauemelk, den har en særpreget smak uten at den er særlig skarp. Serranoskinke er en spansk spekeskinke med mye smak. Den er betydelig mye mørere enn norske spekeskinker, og passer derfor veldig godt i omeletter og andre varme retter.

3 egg

3 skiver serranoskinke

30 g manchego

6 ts pesto

Nykvernet salt og pepper

Visp eggene godt sammen. Smelt smør i en varm stekepanne og hell eggene oppi. Strø over godt med nykvernet salt og pepper. Kutt manchego i små biter og strø over omeletten. Legg på serranoskinke og fordel pestoen i små klatter. Når omeletten er nesten ferdig, har stivnet under og begynner å stivne oppå, setter du hele stekepannen i ovnen med sterk overvarme et par minutter.

20120814-221901.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Low FODMAP, Småretter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Omelett med serranoskinke, manchego og pesto

  1. Tilbaketråkk: Omelett med serranoskinke, manchego og pesto | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s