Tunfisksalat

En deilig tunfisksalat gjør underverker for ethvert koldtbord. Den kan spises både på, med og uten brød, er frisk og fin i fargene og smaker himmelsk godt. Denne oppskriften er i koldtbordstørrelse, om dere ikke er så mange kan du halvere oppskriften.

Minimais inneholder moderate mengder oligosakkarider og mye polyoler, om du følger low FODMAP-dietten bør du moderere inntaket av minimais. Dropp minimaisen om du reagerer på disse stoffene.

4 bokser tunfisk i olje

1 glass hellmanns majones

4 vårløk (den grønne delen)

1 hjertesalat

1 boks minimais

Nykvernet salt og pepper

10-15 cherrytomater

La oljen renne av tunfisken. Finhakk vårløk, hjertesalat og minimais og bland det sammen med tunfisk og majones. Smak til med salt og pepper. Del tomatene og legg dem på toppen av salaten.

20120801-195001.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Tunfisk og makrell og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Tunfisksalat

  1. Tilbaketråkk: Tunfisksalat | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s