Sjokoladekake i dur og moll

Dur Mou er en fransk sjokoladekake uten mel, og navnet betyr hard myk. Og det er akkuat det denne kaken er. Bunnen er et lag med saftig, stekt sjokolademousse og den toppes med et lag med deilig, fløyelsmyk sjokolademousse. Og dette smaker virkelig så godt som det høres ut! Kaken er uten mel og jeg lager den med melkefritt smør. Den trenger noen timer i kjøleskap for at moussen skal sette seg og kan med fordel lages kvelden før festen.

300 g 70% kokesjokolade

300 g smør

300 g sukker

1 vaniljestang

10 eggehviter

10 eggeplommer

Smelt sjokolade og smør i vannbad. Pisk eggeplommer, frøene fra vaniljestangen og halvparten av sukkeret til eggedosis. Pisk egghviter og resten av sukkeret stivt. Bland sjokolade forsiktig inn med eggeplommene. Vend forsiktig inn eggehvitene.

Ha halvparten av sjokolademassen i en smurt stor springform og stek den på 175 grader i ca 50 min. Sett resten av sjokolademoussen i kjøleskapet. La kaken bli helt avkjølt før du har resten av sjokolademoussen på toppen. La kaken stå i kjøleskap til moussen har satt seg, minst to timer men gjerne over natten. Pynt kaken med f.eks. friske bær.

20120728-194439.jpg

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins og merket med , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Sjokoladekake i dur og moll

  1. Nyte sier:

    Den må nok prøves 🙂

  2. Hei, ser den deilige laktosefrie kaken, men lurte på en ting, hva med sjokoladen, er den laktosefri ?? Skal lage noe til min nevø, men har ikke peiling, blir litt ensformig med den samme sukssesterten bestandig 🙂

    • Lene sier:

      Jeg bruker en 70% mørk sjokolade som er helt uten melk, men du kan jo ta en titt på innholdsfortegnelsen på sjokoladen i butikken. Mørk sjokolade er uansett svært lite melk i og kan spises av de fleste med laktoseintoleranse. Jo mørkere jo bedre 🙂 Husk å bruke melkefritt smør 🙂

  3. Tilbaketråkk: Sjokoladekake i dur og moll | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s