Franske hotdogsbrød

I sommer har vi feriert i Danmark og nytt mang en rød pølse i franske hotdogsbrød. Vi hadde med oss noen pakker røde pølser hjem og i dag har vi nytt disse i hjemmebakte franske hotdogsbrød. Enda bedre enn på ferie 😀

Til 20 brød

800 g hvetemel

200 g fin sammalt hvete

1 ts salt

50 g gjær

6,5 dl lunkent vand

1 sammenpisket egg til pensling

Bland sammen det tørre. Spe med vannet til deigen er glatt og smidig og slipper fingrene. La deigen heve til dobbel størrelse, ca 1 time. Del deigen i 10 biter og rull hver bit til en pølse på rundt 30 cm. Legg brødene på bakeplater med bakepapir og la dem heve i 30 min. Pensle med egg og stek dem i ovnen ved 200°C i 15-20 min.
Del hvert brød på midten og vri forsiktig skaftet på en tresleiv el inn i brødet. Ha i en god sprut hotdogsdressing og eventuelt litt ketsjup og sennep, vri pølsen inn i hullet og nyt!

20120724-204408.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Franske hotdogsbrød

  1. Tilbaketråkk: Franske hotdogsbrød | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s