Laktosefri vaniljesaus

Nå om sommeren blir det jo gjerne endel bær med vaniljesaus. Og siden vi har en liten som ikke tåler laktose så godt, lager vi den selv. Og det er så enkelt at alle burde gjøre det! I dag har jeg laget luksusvarianten med vaniljestang, for en enda enklere variant med vaniljesukker, se her.

5 dl laktosefri lettmelk

1 vaniljestang

3 eggeplommer

2 ss sukker

1 ts maizena

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melken, vaniljefrøene og vaniljestangen i en nonstickgryte og kok opp under omrøring. Visp sammen eggeplommer, sukker og maizena og hell det i den kokende melken under røring. Rør til sausen koker og tykner. Avkjøl og ta ut vaniljestangen før servering.

20120723-215656.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Dessert, Low FODMAP og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Laktosefri vaniljesaus

  1. Tilbaketråkk: Laktosefri vaniljesaus | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s