Sunnere pølsebrød

Som ekte bergenser løper jeg ut med en gang solen skinner. Da blir det endel grilling. Og pølser. Og pølsebrød. Men nå har både jeg og livvidden min nådd metningspunktet. Så jeg har laget noen selv. De er grove, luftige og veldig gode. Jeg har laget en stor porsjon og puttet mesteparten i fryseren. Skikkelig greit å ha om finværet og grillyssten skulle komme 🙂

Til 30 pølsebrød

6 dl lunken melk

50 g gjær

1 ss sukker

1 ts salt

1 dl olje

500 g sammalt hvete, fin

450 g hvetemel

Bland sammen det tørre. Spe med fingervarn melk og olje. Elt deigen godt til den blir jevn og smidig og slipper bollen. La deigen heve til dobbel størrelse.

Del deigen i 30 biter. Trill jevne og avlange brød og plasser dem på bakepapir på en stekeplate. La dem hvile i noen minutter før du klemmer brødene lett flate. Dekk til brødene og la dem heve til dobbel størrelse. Pensle dem med vann og stek brødene på 225 °C i 10-15 minutter til de er lyse brune.

20120710-214546.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med . Bokmerk permalenken.

1 svar til Sunnere pølsebrød

  1. Tilbaketråkk: Sunnere pølsebrød | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s