Trippel jordbærfristelse

Endelig er de norske jordbærene her! Og det må jo nytes til det fulle! Her har jeg laget en jordbæryoghurtis med en enkel jordbærsaus og friske jordbær. Dette er en kjempegod og frisk dessert som er enkel å lage. Jeg har laget isen med laktosefri yoghurt og kremfløte, men den kan selvfølgelig lages med produkter med laktose også.

Jordbærsaus

1 kurv jordbær

4 ss melis

Yoghurtis

1 dl laktosefri kremfløte

2 beger laktosefri vaniljeyoghurt

3 eggeplommer

2 ss melis

1/2 kurv jordbær til pynt

Rens jordbærene og mos dem i en blender eller med en kraftig stavmikser sammen med melis. Om du ønsker en ekstra rosa og silkemyk is, kan du sile sausen, men det er ikke nødvendig.

Pisk fløten til krem. Pisk egg og melis til eggedosis. Vend sammen krem, yohurt, eggedosis og halvparten av jordbærsausen. Sett resten av sausen i en skål med lokk i kjøleskapet. Ha isen i en boks med lokk og sett den i fryseren. Rør i den ca hver halvtime. Etter 4-5 timer er den klar til å nytes. Server den med resten av jordbærsausen og friske jordbær.

20120709-203310.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Dessert, Low FODMAP og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Trippel jordbærfristelse

  1. Tilbaketråkk: Trippel jordbærfristelse | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s