Rømmestekt makrell

I dag fikk vi fem fine makrell i garnet. Det meste vi får av makrell går rett til agn, men i dag klarte jeg å lure unna disse fine ryggfiletene. Jeg stekte dem i smør og rømme og serverte dem med flatbrød. En helt himmelsk lunsj!

10 ryggfileter av makrell

Rikelig med smør

Nykvernet salt og pepper

3 ss (laktosefri) lettrømme

Stek filetene med skinnet ned i rikelig med smør i varm stekepanne. Kvern over godt med salt og pepper. Når filetene er nesten gjennomstekt snur du dem og steker dem et minutt eller to på andre siden. Snu dem igjen slik at skinnet er ned og ha over rømmen. La det putre et minutt eller to og server med flatbrød. Nydelig!

20120708-213043.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Tunfisk og makrell og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Rømmestekt makrell

  1. Tilbaketråkk: Rømmestekt makrell | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s