Pizza med parmaskinke, mozzarella og gressløkpesto

En saftig sommerpizza med mye smak. Den salte parmaskinken blir komplemettert av den milde mozzarellaen og den skarpe gressløkpestoen. Du kan selvfølgelig bruke vanlig pesto istedet, da ville jeg også hevet på litt vårløk e.l.

Glutenfri pizzabunn

1 pk toro lys melblanding

1/2 ts salt

1/2 pk gjær

3,5 dl lunkent vann

Litt god olivenolje

Bland sammen melet, salt, gjær og vann i en kjøkkenmaskin. La det elte i minst 5 min. Dekk en langpanne med bakepapir og hell deigen over. Ha litt olje på hendene og trykk deigen utover. La den heve i 30 min.

Pizzabunn med spelt

150 g sammalt spelt

150 g siktet speltmel

1 pk gjær

2 dl vann

2 ss olje

0,5 ts salt

Varm vannet til 37 grader og bland alt sammen. Heves i 45 min eller til dobbel størrelse. Kjevle ut deigen og la den etterheve i 30 min.

Tomatsaus

1 liten boks tomatpulp

1 ts tørket basilikum

1 ts tørket timian

1 klype maldonsalt

En enkel og grei måte å lage tomatsaus til pizza på er å bruke tomatpulp, for da trenger du ikke å koke sausen. Bare rør sammen alt og smør det på pizzabunnen.

Fyll

80 g parmaskinke

250 g mozzarella

4 ts gressløkpesto evt vanlig pesto og litt vårløk

Riv opp mozzarellaen (du trenger gjerne ikke to pakker, men en er litt lite) og strø den over tomatsausen. Riv parmaskinken i biter og fordel den utover pizzaen. Plasser klatter med pesto utover pizzaen, ca 1/4 ts i hver klatt.

Stekes på 225 grader i ca. 20 min.

20120702-095203.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjøtt, Low FODMAP, Pizza, Svin og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Pizza med parmaskinke, mozzarella og gressløkpesto

  1. Tilbaketråkk: Pizza med parmaskinke, mozzarella og gressløkpesto | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s