Gulrotmuffins med ostekrem

Gulrotmuffins er jo mye det samme som gulrotkake, bare litt mindre kake og litt mer ostekrem. I min verden er det et kjempestort pluss. Disse muffinsene er veldig saftige og gode og veldig lett å lage.

Til ca 25 små muffins

3 store gulrøtter

1 ss appelsinjuice

4 stk egg

3 dl sukker

3 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ss kanel

1 ts salt

1 ts vaniljesukker

100 g smeltet, avkjølt smør

Riv gulrøttene og hell appelsinjuicen over. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn det tørre. Ha i smør og gulrøtter. Fordel røren i muffinsformer og stek på 180 grader i ca. 20 min eller til de er gylne.

Ostekrem

250 g Philadelphia

250 g melis

1 ts vaniljesukker

Røres godt sammen til det får en silkemyk kosistens.

La muffinsene bli helt avkjølt før du pynter dem med ostekrem.

20120624-140604.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten. Bokmerk permalenken.

2 svar til Gulrotmuffins med ostekrem

  1. May Kristin sier:

    Mmmm, lovely! 🙂

  2. Tilbaketråkk: Gulrotmuffins med ostekrem | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s