Baileysis med sjokoladebiter

I dag har bloggen min passert 10 000 besøkende med god margin, mye takket være vg.no. Så da er det vel på sin plass med en liten feiring. Jeg leste i ett av bidragene til Matbloggsentralens iskremutfordring at man ikke trenger å røre i is med alkohol. Det måtte jo testes ut, og det stemte, isen ble veldig god og hadde en super konsistens 🙂

3 dl fløte
4 eggplommer
2 ts vaniljesukker
2 ss melis
1,5 dl baileys

1 plate mørk sjokolade

Pisk fløten til krem. Pisk egg, vaniljesukker og melis til eggedosis. Bland sammen og tilsett Baileys og grovhakket sjokolade. Hell isen i en form, og frys den i minst 3 timer. Serveres for eksempel med sjokoladesaus, eller om du, som meg, har noe å feire, med en god skvett Baileys 🙂

20120703-204338.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , . Bokmerk permalenken.

7 svar til Baileysis med sjokoladebiter

  1. randi sier:

    Gratulerer med 10 000 passerte på bloggen 🙂 Håper mange prøver oppskriftene dine.. Heldige meg som har fått smaka mange av dei 🙂 Skal laga denne isen, sikkert kjempegod 🙂

  2. Tilbaketråkk: Baileys-milkshake | Enkelt og greit

  3. Tilbaketråkk: Apple crumble | Enkelt og greit

  4. Tilbaketråkk: Baileysis med sjokoladebiter | Enkelt og greit

  5. Tilbaketråkk: Apple crumble | Enkelt og greit

  6. Tilbaketråkk: Baileysmilkshake med sjokoladebiter | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s