Chorizoburger

Ingenting slår en skikkelig god og saftig burger. Denne inneholder litt finhakket chorizopølse som gjør den ekstra smakfull og saftig.

Vær oppmerksom på at noen med IBS kan bli dårlig av chorizo og chili.

Til 6 store burgere

800 g karbonadedeig

100 g chorizo

3 egg

1 rød chili

3 vårløk (den grønne delen)

1 ts worcestershiresauce

1 ts salt

1 ts pepper

Finhakk chili, vårløk og chorizo og bland sammen med egg og karbonadedeig. Ha i resten og rør godt. Fukt hendene i kaldt vann slik at burgerdeigen ikke kleber seg. Del deigen i 6. Form hver del til en burger ved å stryke den med hendene. Stekes i smør i stekepanne eller rett på grillen. Serveres med hvit majones, ketchup og sennep, smakfull bladsalat og tomat i (glutenfrie) hamburgerbrød. Ovnsstekte potetbåter er ypperlig tilbehør.

20120625-204508.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kjøtt, Storfe og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

6 svar til Chorizoburger

  1. Karl Inge sier:

    HAr du prøvd uten egg? Jeg brukte alltid egg før «for det gjør man jo» men etter å ha laget hamburgere en dag jeg ikke hadde egg sluttet jeg med det- deigen blir grovere og gir luftigere hamburgere 🙂

  2. Hei Lene, du så sikkert at jeg anbefalte oppskriften din på Leserens VG i går. God sommer!

  3. Tilbaketråkk: Chorizoburger | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s