Bringebærsnurrer

For meg er bringebær selve smaken av sommer. Denne bolleoppskriften er veldig enkel og veldig god. Har du en favorittbolleoppskrift, kan du selvfølgelig bruke den 🙂

Til ca 25 boller

500 g hvetemel

50 g sukker

½ ts bakepulver

¼ ts salt

1/2 ts kardemomme

1 pk gjær

100 g smør

3 dl melk

Ca 6 ss Bringebærsyltetøy

Bland sammen det tørre. Smelt smør og hell over melken. Rør det våte inn i det tørre og elt godt. La deigen heve i ca en time, til dobbel størrelse. Kjevle ut deigen til et rektangel og smør den med bringebærsyltetøy. La det være noen cm uten syltetøy på den ene langsiden. Rull sammen deigen fra langsiden med syltetøy mot langsiden uten syltetøy, slik at den er lett å feste sammen. Del rullen i 25 biter. Sett dem på stekebrett og la dem etterheve i ca 30 min. Stekes på 225 grader i ca. 10 min eller til de er gylne.

20120624-140746.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , . Bokmerk permalenken.

6 svar til Bringebærsnurrer

 1. Bra blogg, Lene!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

  Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

 2. Kakeboksen sier:

  Så deilig de ser ut 🙂

 3. Linn sier:

  Hei, Hva skjedde med gjæren i delen med fremgangsmåten?
  Ser forresten veldig gode ut, de skal testes ut!

  • Lene sier:

   Hei, Om du bruker fersk gjær rører du den ut i litt av den lunkne melken, om du bruker tørrgjær kan du også gjøre det på denne måten, eller du kan blande tørrgjæren med det tørre. Jeg pleier å gå for det siste alternativet siden det er den enkleste metoden.

 4. Tilbaketråkk: Bringebærsnurrer | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s