Laktosefri yoghurtis med blåbærsmak

Når man ikke tåler laktose er utvalget av is heller dårlig. Men nå som tine har lansert sin nye laktosefrie serie, er det jo enkelt og greit å lage isen selv. Denne oppskriften rekker til 4-6 porsjoner, den er frisk og god og smaker mye av blåbær. Siden det bare er amerikanske blåbær å få tak i på denne tiden av året, og disse ikke gir så mye farge, brukte jeg blåbærsyltetøy. Men når de norske blåbærene kommer, kommer jeg til å bytte ut syltetøyet 🙂

1 dl laktosefri kremfløte

2 beger laktosefri blåbæryoghurt

3 eggeplommer

0,5 dl melis

1 ts Vaniljesukker

3 ss blåbærsyltetøy

Pisk fløten til krem og rør i yoghurten. Pisk eggeplommer, vaniljesukker og melis til eggedosis.Bland dette inn i yoghurtkremen. Bland inn syltetøy. Hell isen i en form, og frys den i minst 3 timer. Rør i den hver halve time. Server med friske blåbær og gjerne litt blåbærsirup. Namnam!

20120623-174413.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Dessert, Low FODMAP og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Laktosefri yoghurtis med blåbærsmak

  1. randi sier:

    Fekk servert denne fantastisk gode isen til dessert i dag 🙂 kan anbefalast på det varmaste 🙂

  2. Nyte sier:

    Endelig en is uten koking 🙂

  3. Tilbaketråkk: Laktosefri yoghurtis med blåbærsmak | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s