Daimboller

Daim er en av mine favorittsjokolader og den passer veldig godt i boller. Karamellsmaken kommer godt frem når daimkulene smelter og sjokoladen gjør bollene ekstra saftige. Denne bolleoppskriften er veldig enkel og veldig god. Har du en favorittbolleoppskrift, kan du selvfølgelig bruke den, men vær litt forsiktig med sukkeret 🙂

Til ca 25 boller

500 g hvetemel

50 g sukker

½ ts bakepulver

¼ ts salt

1/2 ts kardemomme

1 pk gjær

100 g smør

3 dl melk

1 pose daimstrøssel

Bland sammen det tørre. Smelt smør og hell over melken. Rør det våte inn i det tørre og elt godt. La deigen heve i ca en time, til dobbel størrelse. Bland inn daimstrøssel og del deigen i 25 biter. Rull ut boller og la dem etterheve i ca 30 min. Stekes på 225 grader i ca. 10 min eller til de er gylne.

20120619-212359.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød, Mat som ikke følger low FODMAP-dietten. Bokmerk permalenken.

1 svar til Daimboller

  1. Tilbaketråkk: Daimboller | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s