Lynet McQueen sjokoladekake med vaniljekrem

Eldstemann fyller fire år og var helt klar på at han skulle ha Lynet McQueenfest med Lynet McQueenkake. Det måtte jo nesten bli en sjokoladekake, jeg har brukt en texaskake, den er veldig saftig og god og lett å skjære til. Jeg dekket kaken med vaniljekrem så ikke kaken skulle sees gjennom fondanten. På treårsdagen prøvde jeg meg på en Thomastogkake med blå konditorfarge i glasuren. Det fungerte svært dårlig, jeg endte opp med et mintgrønt tog. Men treåringen var kjempebegeistret og sa: Oi, det er jo Percy! 🙂 Jeg har lært av mine feil og kjøpte ferdig farget fondant, siden kaken skulle være knallrød og helst ikke rosa. Resultatet ble kjempebra, ingen tvil om hvem kaken skulle være i år 🙂

20120617-212427.jpg

Sjokoladekake

400 gram smør

4,5 dl vann

1 dl bakekakao

8 dl sukker

9 dl mel

2 ts natron

1 ts salt

4 egg

1 beger lettrømme

Kok opp smør, vann og kakao under omrøring og la det koke noen minutter. Rør inn sukkeret og la det avkjøles. Bland mel, natron og salt i en bolle og tilsett sjokoladesausen litt etter litt. Rør godt. Rør inn ett og ett egg og rømme. Smør to dype rektangulære ildfaste former i forskjellig størrelse. Fordel røren og stek på 180 grader i 45-60 minutter.

Vaniljekrem

5 dl melk

4 eggeplommer

2 ss sukker

2 ss vaniljesukker

3 ss maizenna

Kok opp melken. Visp resten og hell det i den kokende melken under røring. Rør til sausen koker og tykner. Avkjøl.

Pynt

2 pk (á 250 g) rød fondant

Litt hvit fondant

Litt gul fondant

2 svarte nonstop

4 oreokjeks

Velv kaken fra den største ildfaste formen over på serveringsfatet. Smør den med halvparten av vaniljekrem. Velv kaken fra den minste ildfaste formen på et skjærebrett og skjær den til, ca halvparten av legden til den største, samme bredde og skrå sider. Ta vare på en bit med samme bredde som bilen til spoiler. Løft forsiktig den minste kaken og plasser den midt på den store. Smør kaken med vaniljekrem og bruk resten av kremen til å jevne ut kaken slik at du får en bilform. Kjevle ut den røde fondanten og legg den forsiktig over kaken. Fondanten er elastisk og strekker seg godt, så du trenger ikke å kjevle den helt like stor som kaken. Stryk den forsiktig fra toppen og nedover.Skjær av overflødig fondant med en skarp kniv. Kjevle ut litt hvit fondant til øynene, og litt rød fondant til øyelokk. Skjær dem til, fukt dem med litt vann på fingeren og stryk dem på. Trykk på to svarte nonstop som pupiller. Kjevle ut litt gul fondant og skjær ut to lyn, fukt dem med litt vann på fingeren og stryk dem på, en på hver side. Skjær ut 9-tall og 5-tall av den gule fondanten og fest dem på samme måte på taket. Legg en bit av den røde fondanten over spoilerkakebiten. Stryk den rundt kakebiten og trykk den sammen på undersiden. Fukt undersiden med litt vann på fingeren og trykk den på midt på bakdelen av bilen. Skjær til litt rød fondant slik at den er litt større enn oppsiden av spoileren og fest den på samme måte oppå spoileren.  Trykk på fire oreokjeks til hjul, og kaken er klar til servering 🙂

20120617-212414.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Kaker og muffins, Temafester og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Lynet McQueen sjokoladekake med vaniljekrem

  1. randi sier:

    Så kjempefin kake, er sikker på at alle gjestene blei imponert av denne 🙂

  2. Tilbaketråkk: Lynet McQueen sjokoladekake med vaniljekrem | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s