Deilige knekkebrød med valnøtter

På tide å fylle på knekkebrødboksen! Knekkebrød er utrolig enkelt å lage og kjempegodt å spise. Nøttene i denne oppskriften gir dem det lille ekstra. Kjempegode med allslags ost 🙂

3 dl grov sammalt hvete

3 dl grov sammalt rug

2 dl havregryn

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

1 dl knuste valnøtter

1 ts salt

7 dl vann

Bland sammen det tørre og spe med vannet. La røren svelle i 20 min. Legg bakepapir i to langpanner og fordel røren i disse. Stek ett og ett brett. Stekes på 200 grader varmluft i 40 min, sett så varmen ned til 50 grader og la dem stå i 20 min til. Når de har stekt i 10 min kan du dele dem i passe store biter med et pizzahjul.

20120413-154636.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Brød, boller og knekkebrød. Bokmerk permalenken.

1 svar til Deilige knekkebrød med valnøtter

  1. Tilbaketråkk: Deilige knekkebrød med valnøtter | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s