Frisk sommerdrikk

Jeg har vært på rabarbraslang i hagen til pappa. Jeg synes rabarbra er kjempegod å spise som den er, gjerne dyppet i litt sukker eller honning, men mine barn var ikke enige. Så siden det er så varmt og jeg glemte å kjøpe inn drikke til pinsen bestemte jeg meg for å lage en rabarbradrikk. Jeg balanserte den syrlige rabarbrasmaken med den mørke, lakrisaktige sirupssmaken til muscovadosukker.

1 kg rabarbra

3 l vann

150 g muscovadosukker

Kutt rabarbraene i biter, ikke skrell dem. Kokes i ca. 15 min, til den er helt mør. Sil saften og hell den tilbake i kasserollen. Rør inn sukkeret og gi den et raskt oppkok. Kjøl den ned og server med isbiter eller frys den ned som saftis. God sommer!

20120529-200601.jpg

Reklamer

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Low FODMAP, Saftet, syltet og blendet og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Frisk sommerdrikk

  1. Tilbaketråkk: Frisk sommerdrikk | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s