Urtegratinert torsk

Urtegratinert torsk, eller fransk fiskegrateng, som findus kaller det, er lett å lage og smaker veldig godt. Fisken blir veldig saftig av å bli bakt under urtepaneringen, og den tar til seg mye smak. Du kan også bruke andre typer fisk og dine egne favoritturter. Jeg har gratinert torsken i individuelle tapasskåler, men du må gjerne bruke en ildfast form. Som tilbehør brukte jeg stekte potetbåter og rå gulrot med ruccola i sitronsaft. Nam-nam!

Til 4 personer

600 g torskefilet

Havsalt

8 skiver lyst tørt (glutenfritt) brød

100 g (melkefritt) smør

8 blader vårløk

1/2 sitron

1/2 potte persille

1/2 potte timian

Nykvernet salt og pepper

Skjær brødet i biter og tørk dem på rist i stekeovn på 150 grader til de er tørre. Ha brødet i en foodprosessor sammen med smør, vårløk, saften av sitronen og urtene. Smak til med salt og pepper.

Legg torskefiletene i en ildfast form og gni dem med litt havsalt. Ha urteblandingen over fisken i et jevnt lag. Stekes på 230 grader i 20-25 minutter til gratengen er gyllen.

20120518-202519.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Fisk og sjømat, Low FODMAP, Torsk og sei og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Urtegratinert torsk

  1. Tilbaketråkk: Urtegratinert torsk | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s