Asparges- og potetsalat

Aspargesen gjør denne salaten friskere enn en vanlig potetsalat, og lettrømmen gjør den mindre mektig. Den inneholder ganske mye sennep, og passer veldig godt til grillmat og alle typer pølser. I dag hadde vi den sammen med noen deilige frankfurtere fra Solheim Kjøtt, og det smakte fortreffelig.

4 poteter

8 asparges

2 vårløk

2 ss lettrømme

2 ss grov sennep

1 ts knust hvitløk

Kok potetene med litt salt og sukker. Knekk aspargesene med hendene, og kast den nederste biten. Når potetene er møre legger du aspargesene i vannet, og når det begynner å koke igjen er alt ferdig. Hell av vannet og del potetene og aspargesene i biter. Bland dette med finkuttet vårløk. Bland rømme, sennep og hvitløk og ha blandingen over grønnsakene.

20120428-195027.jpg

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Mat som ikke følger low FODMAP-dietten og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Asparges- og potetsalat

 1. Randi sier:

  Denne salaten ser kjempegod ut, den skal prøvast 🙂

  • Lene sier:

   Ja, den ble veldig god. For ikke å snakke om lett, ikkeno majones, bare lettrømme 🙂 Sennepen kan også fint byttes ut med f.eks sweet chilisaus eller andre krydderier om man ønsker det.

 2. Ina sier:

  Hei! Kan du sende fullt navn og adresse til Matbloggsentralen@gmail.com – du har vunnet trøstepremie i aspargesutfordringen.

 3. Tilbaketråkk: Asparges- og potetsalat | Enkelt og greit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s