Laktosefrie lapper

Her i huset pleier vi ikke å lage lapper, fordi det ikke finnes laktosefri kulturmelk. Men siden det finnes laktosefri rømme, prøvde jeg med det. Og de ble veldig gode, men de stivnet litt når de ble kalde, så spis opp alle på en gang!

Ca 20 lapper

100 g sukker

230 g siktet speltmel

1 ts natron

1/2 ts salt

2 egg

1 beger laktosefri lettrømme

Bland sammen det tørre, rør inn egg og rømme. La røren svelle i 15 min.
Legg en liten øse med røre på takke eller i panne. Stek svelene lys brune på hver side ved middels varme.
Serveres med syltetøy og rømme.

20120422-1505471

Reklame

Om Enkelt og greit

Jeg tenkte jeg skulle inspirere meg selv til å lage ekstra god mat ved å belønne meg selv med å få skrive om den. Jeg er liker nemmelig å skrive. Og å lage god mat. Men det kan til tider være vanskelig å få tid til slikt med to små barn. Derfor er kriteriene mine at maten bør være lettlagd, at barna synes det er gøy å hjelpe til og at hele familien liker det ferdige resultatet. Jeg følger FODMAP-dietten, en diett med lite fruktose og laktose som hjelper mot IBS. Mesteparten av oppskriftene du finner her følger denne dietten, men det hender jo også at jeg lager mat for andre. Disse oppskriftene er merket «Mat som ikke følger low FODMAP-dietten». Håper det faller i smak!
Dette innlegget ble publisert i Low FODMAP, Med spelt, Vafler og pannekaker og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Laktosefrie lapper

  1. Tilbaketråkk: Laktosefrie lapper | Enkelt og greit

  2. Cecilie Refsnes Milenkovic sier:

    Bruk laktosefri yoghurt naturell blandet med litt laktosefri melk = kulturmelk 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s